Gönderen: 11-Mayıs-2009 Saat 16:00 | Kayıtlı IP
|
|
|

KALBURABASMA
Malzemeler:
Bir bardak z.yağı
Bir bardak çiçek yağı
Bir bardak süt
Bir çay kaşığı karbonat
İç malzeme:
Dövülmüş ceviz, tarçın, toz şeker
Şurup için:
4 bardak şeker
3 bardak su
Yarım limon suyu
Hazırlanışı:
Malzemeler derin kaba konur, üstüne un ekleyerek kulak memesi kıvamına getirilir. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara bölün, avucunuzda yuvarlayın. Kalbur veya rende üzerine teker teker koyup, hafifçe bastırarak yassıltıp üzerine şekil verin, araya cevizli harç konularak bir tur kıvırıp sarılır., yağsız tepsiye dizilir. 150 derece fırında bir saate yakın pişirilir. Sık sık kontrol edilir.
Şurup kaynarken içine bir kaşık tarçın atılır, kaşıkla karıştırılır, şurup kaynayınca limon suyu eklenir. Fırından çıkarılan soğumuş kalburabasmalar kaynayan şurubun içine atılır biraz bırakılır ve çıkarılıp tepsiye dizilir. Sonra kalan şurup üstüne dökülür, o tepsinin üstü de ayrı bir tepsiyle ( biraz aralık bırakılarak) kapatılır.
Arasıra altı üstüne çevrilerek kalburabasmaların şurubu emmesi sağlanır.
Afiyet olsun
__________________ http://www.antoloji.com/siir/sair/sair.asp?sair=25656
|