Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
ÖZEL MUTFAĞIMIZ
 Özel Forum : ÖZEL MUTFAĞIMIZ
Konu Konu: ECE’NİN MUTFAĞI Yanıt YazYeni Konu Gönder
Yazanlarda
Mesaj << Önceki Konu | Sonraki Konu >>
ECE A.G.
Alaylı
Alaylı
Simge

Kayıt Tarihi: 21-Mart-2006
Aktif Durum: Pasif
Gönderilenler: 146
Gönderen: 25-Aralık-2008 Saat 12:43 | Kayıtlı IP Alıntı ECE A.G.

Havuçlu Tarçınlı Kek

 

3 yumurta

1 su bardağı şeker

2 su bardağı havuç rendesi

1 su bardağı sıvı yağ

1 paket kabartma tozu

2 kahve kaşığı tarçın

 

Yumurtalarla şekeri iyice çırpınız. Havuç rendesi, yağı ve kabartma tozunu karıştırınız. En son unu ve tarçını ekleyiniz.

Kek kalıbını margarin ile yağlayıp un ve şeker serpiniz, sonra karışımı dökünüz. Orta hararetli fırında yarım saat kadar pişiriniz..

Kabında soğutup öyle servis ediniz..

 

Afiyet olsun..

 



__________________
http://www.antoloji.com/siir/sair/sair.asp?sair=25656
Yukarı Dön Göster ECE A.G.'s Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: ECE A.G.
 
ECE A.G.
Alaylı
Alaylı
Simge

Kayıt Tarihi: 21-Mart-2006
Aktif Durum: Pasif
Gönderilenler: 146
Gönderen: 11-Mayıs-2009 Saat 16:00 | Kayıtlı IP Alıntı ECE A.G.

KALBURABASMA

 

Malzemeler:

 

Bir bardak z.yağı

Bir bardak çiçek yağı

Bir bardak süt

 

Bir çay kaşığı karbonat

 

İç malzeme:

 

Dövülmüş ceviz, tarçın, toz şeker

 

Şurup için:

 

4 bardak şeker

3 bardak su

Yarım limon suyu

 

Hazırlanışı:

 

Malzemeler derin kaba konur, üstüne un ekleyerek kulak memesi kıvamına getirilir. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara bölün, avucunuzda yuvarlayın. Kalbur veya rende üzerine teker teker koyup, hafifçe bastırarak yassıltıp üzerine şekil verin, araya cevizli harç konularak  bir tur kıvırıp sarılır., yağsız tepsiye dizilir. 150 derece fırında bir saate yakın pişirilir. Sık sık kontrol edilir.

 

Şurup kaynarken içine bir kaşık tarçın atılır, kaşıkla karıştırılır, şurup kaynayınca limon suyu eklenir. Fırından çıkarılan soğumuş kalburabasmalar kaynayan şurubun içine atılır biraz bırakılır ve çıkarılıp tepsiye dizilir. Sonra kalan şurup üstüne dökülür, o tepsinin üstü de ayrı bir tepsiyle ( biraz aralık bırakılarak) kapatılır.

 

Arasıra altı üstüne çevrilerek  kalburabasmaların şurubu emmesi sağlanır.

 

Afiyet olsun 

 

 

 



__________________
http://www.antoloji.com/siir/sair/sair.asp?sair=25656
Yukarı Dön Göster ECE A.G.'s Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: ECE A.G.
 
ECE A.G.
Alaylı
Alaylı
Simge

Kayıt Tarihi: 21-Mart-2006
Aktif Durum: Pasif
Gönderilenler: 146
Gönderen: 21-Ocak-2010 Saat 19:58 | Kayıtlı IP Alıntı ECE A.G.

<br/><a href="http://i47.tinypic.com/1pb75w.jpg" target="_blank" target="_blank" target="_blank">View Raw Image</a>

Kıymalı Poğaça Tarifi

Özel gün davetleriniz için farklı lezzette poğaça tarifleri arıyorsanız kıymalı, yumuşacık poğaça tarifimiz tam size göre!

Malzemeler,

2 Su bardağı ılık su

2 Çay bardağı sıvı yağ

1 Çay bardağı toz şeker

3 Çay kaşığı tuz

1 Paket aktif maya

1 Adet yumurta sarısı

Yeterince un

Harcı İçin,

250 gr yağsız kıyma

1 Adet kuru soğan

Damak zevkine göre tuz ve baharat

Hazırlanışı,

Yoğurma kabının içersine tüm malzemeyi alın.

Yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.

2 Saat mayalanmaya bırakın.

Kuru soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın.

Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.

Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.

Tuz ve dilediğiniz baharatı katıp bir kaç kez karıştırdıktan sonra ocaktan alın.

Mayalanan hamurdan elma büyüklüğünde parçalar koparın.

İçlerin kıymalı harçla doldurun.

Üzerine yumurta sarısı sürün.

185 derecelik fırında 30-35 dakika üzerlerin kızarıncaya kadar pişirin.

Ilık servis yapın.

Afiyet Olsun.

 



__________________
http://www.antoloji.com/siir/sair/sair.asp?sair=25656
Yukarı Dön Göster ECE A.G.'s Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: ECE A.G.
 
ECE A.G.
Alaylı
Alaylı
Simge

Kayıt Tarihi: 21-Mart-2006
Aktif Durum: Pasif
Gönderilenler: 146
Gönderen: 26-Ocak-2010 Saat 15:52 | Kayıtlı IP Alıntı ECE A.G.

 
 
 KATMER POĞAÇA ...
 
Malzemeler :


1 su bardağı ılık süt,


1 çay bardağı sıvıyağ,


1 yumurta ( sarısı üstüne sürülecek)


1 paket instant kuru maya,


1 tatlı kaşığı şeker,


1 tatlı kaşığı tuz,


Aldığı kadar un


100 gr tereyağ,


Peynir ve maydonoz


Yapılışı :


Ilıtılmış süt, sıvıyağ, tuz, maya, şeker, yumurta akı ve unla kulak memesi yumuşaklığında hamur yapılır. Mayalanmadan 8 parçaya ayrılır. Daha sonra her parça tabak büyüklüğünde açılıp, üzerine yumuşak tereyağından sürülür.Biraz kıyır olması isteniyorsa tereyağı daha fazla kullanılabilir. Hamurları üstüste dizilerek işlem tamamlanır. En üsttekine yağ sürmeden ve hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyütülür. Sigara böreği sarar gibi sekiz parçaya kesilip, arasına peynir koyarak sarılır. 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürülür.180 C derecede üzerleri kızarana kadar pişirilir.



__________________
http://www.antoloji.com/siir/sair/sair.asp?sair=25656
Yukarı Dön Göster ECE A.G.'s Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: ECE A.G.
 
ECE A.G.
Alaylı
Alaylı
Simge

Kayıt Tarihi: 21-Mart-2006
Aktif Durum: Pasif
Gönderilenler: 146
Gönderen: 26-Ocak-2010 Saat 15:56 | Kayıtlı IP Alıntı ECE A.G.

 

Kivi Tatlısı

Her mevsim yenebilecek meyveli bir tatlı tarifi, üstelik hazırlanması çok kolay! Misafirleriniz bu ikrama bayılacak.

Malzemeler:

6 Adet kivi

2 Yemek kaşığı nişasta

1 Su bardağı toz  şeker

Hazırlanışı:

Kivilerin kabuklarını soyup blenderdan geçirin.

Derin bir tencereye alıp üzerine şekeri ve nişastayı katın.

Yoğunlaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Kaselere pay edip üzerlerini dilediğiniz gibi  süsleyin.

Soğuk servis yapın.

Afiyet Olsun

 



__________________
http://www.antoloji.com/siir/sair/sair.asp?sair=25656
Yukarı Dön Göster ECE A.G.'s Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: ECE A.G.
 

Eğer Bu Konuya Cevap Yazmak İstiyorsanız İlk Önce Giriş
Eğer Kayıtlı Bir Kullanıcı Değilseniz İlk Önce Kayıt Olmalısınız

<< Önceki Sayfa 2
  Yanıt YazYeni Konu Gönder
Yazıcı Sürümü Yazıcı Sürümü

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Powered by Web Wiz Forums version 7.92
Copyright ©2001-2004 Web Wiz Guide