Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
ÖZEL MUTFAĞIMIZ
 Özel Forum : ÖZEL MUTFAĞIMIZ
Konu Konu: ECE’NİN MUTFAĞI Yanıt YazYeni Konu Gönder
Yazanlarda
Mesaj << Önceki Konu | Sonraki Konu >>
ECE A.G.
Alaylı
Alaylı
Simge

Kayıt Tarihi: 21-Mart-2006
Aktif Durum: Pasif
Gönderilenler: 146
Gönderen: 01-Aralık-2008 Saat 19:14 | Kayıtlı IP Alıntı ECE A.G.

Merhaba arkadaşlar

Bugün özel bir yemek yaptım. Çok güzel oldu. Sizler için resmini çektim. Tarifi uygularsanız sizin de seveceğinize eminim

Fırında Cevizli Tavuk Sarma

Ana Yemek

6 Parça Tavuk But Eti ya da Tavuk Göğüs Eti

100 gr Taze kaşar

2 sap Brokoli

7-8 adet Ceviz

2 kaşık Tereyağ

3 kaşık Galeta Unu

Tuz – Karabiber

Sos

2 adet Kırmızı biber

1 adet Domates

2-3 diş Sarımsak

2 kaşık Zeytinyağı

5-6 Sap Brokoli

Tavuklar iyice ezilerek inceltilir. Taze kaşar, brokoli, bir tutam tuz ve karabiber blenderdan geçilir. Tavuklarin içine konularak rulo halinde sarılır.

200 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir.

Ceviz dövülür; galeta  ve tereyağı ile karıştırılarak fırındaki tavukların üzerine sürülür/dökülür. 5 dakika daha pişirilir.

Yanında sosu ile sıcak servis edilir.

Sos için kırmızı biberler közlenir. Domates, kırmızı biberler, dövülmüş sarımsak ve zeytinyağı ateşte 5 dakika piştikten sonra üzerine bütün halde brokoliler eklenir. Tabakta ana yemeğin yanında servis edilir.

 

Afiyet olsun

 

 



__________________
http://www.antoloji.com/siir/sair/sair.asp?sair=25656
Yukarı Dön Göster ECE A.G.'s Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: ECE A.G.
 
ECE A.G.
Alaylı
Alaylı
Simge

Kayıt Tarihi: 21-Mart-2006
Aktif Durum: Pasif
Gönderilenler: 146
Gönderen: 03-Aralık-2008 Saat 19:53 | Kayıtlı IP Alıntı ECE A.G.

Kıymalı Patlıcan Sarma

2 adet iri patlıcan

300 gr kıyma

1 yumurta

1 sap maydanoz

3 adet domates

1 iri soğan

2-3 yeşil biber

15-20 adet 1*1 cm küp kaşar

8-10 Kürdan

Kimyon, Tuz, Karabiber

Patlıcanları dikey olarak dilimleyip bir süre tuzlu suda bekletin. Sonra suyunu süzüp kızartın.

Soğan, maydanoz, yumurtayı belendardan geçirin. Bir tutam tuz, karabiber, kimyon ekleyerek karıştırın.

Bir dilim kızarmış patlıcanı serin.. Üzerine bir çorba kaşığı kadar kıyma yayın; tam ortasına küp şeklinde kesilmiş taze kaşar peyniri koyun ve patlıcanı sarın. Bir dilim domates ve ince verev kesilmiş ¼ yeşil biber koyarak bir kürdan ile hepsini sabitleyin.

Bu işlemi tüm patlıcana dilimleri ile tekrarlayıp aluminyum folye serilmiş tepsiye dizin.

Bir domatesi mikserdan geçirin  ve bir bardak da su ekleyerek patlıcanların üzerine dökün.

200 derece fırında 20-25 dakika pişirin.

Tepsiyi çekerek her bir kürdana 1 küp kaşar peyniri koyun. 5 dakika ızgara ayarında tutun..

Servise hazırdır.

 

Afiyet olsun.

 



__________________
http://www.antoloji.com/siir/sair/sair.asp?sair=25656
Yukarı Dön Göster ECE A.G.'s Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: ECE A.G.
 
ECE A.G.
Alaylı
Alaylı
Simge

Kayıt Tarihi: 21-Mart-2006
Aktif Durum: Pasif
Gönderilenler: 146
Gönderen: 03-Aralık-2008 Saat 20:11 | Kayıtlı IP Alıntı ECE A.G.

Kremalı Somon

4 parça norveç somonu

2 paket krema

2 adet kabak

Bir tutam fesleğen

Bir parça tane beyaz ve siyah karabiber

2-3 sap taze soğan

Somonları iyice yıkadıktan sonra derince bir tencerede iki paket krema, tane karabiberler ve bir bardak su ile kaynatınız. Pişmesine yakın kurutulmuş veya taze fesleğen ekleyiniz.

Kabakları iyice yıkayarak yuvarlak yuvarlak dilimleyiniz. Seçiminize göre çiğ ya da hafif haşlanmış olarak tabağa diziniz.. Somonu sosu ile beraber tabağa aktarınız. İnce dilinlenmiş taze soğan ve beyaz karabiber taneleri serpiştiriniz.

 

Afiyet olsun.

 

 



__________________
http://www.antoloji.com/siir/sair/sair.asp?sair=25656
Yukarı Dön Göster ECE A.G.'s Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: ECE A.G.
 
ECE A.G.
Alaylı
Alaylı
Simge

Kayıt Tarihi: 21-Mart-2006
Aktif Durum: Pasif
Gönderilenler: 146
Gönderen: 05-Aralık-2008 Saat 00:48 | Kayıtlı IP Alıntı ECE A.G.

Mercimek Köfte

1 bardak kırmızı mercimek

½ bardak İnce köftelik bulgur

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 adet orta boy soğan

1 kaşık biber salçası

5-6 sap maydonoz

5-6 adet taze soğan

Limon

Tuz, Karabiber

Soğanı zeytinyağı ile beraber blenderdan geçirin ve tavaya aktararak pişirin.. Önceden beraber karıştırmak soğanın iyice incelerek homojen bir sıvı elde etmenizi ve tavada yanmaysını önlemenizi sağlar.

Kırmızı mercimeği haşlamaya koyun. Mercimekler yumuşadığında el blenderında iyice ezin/karıştırın. Köftenin daha kolay ve hızlı yapılmasını sağlar. Yoğurmaya gerek kalmaz.

İnce bulguru geniş bir kaba boşaltnı; üzerine pişmiş soğanı ve hafif sıvısıyla beraber mercimeği koyun. Suyu az kaldıysa çeyrek bardak kadar kaynar su ekleyin.. Kaşıkla karıştırn.

Bulgurun yumuşaması içi karışım soğuyuncaya kadar bekleyin.  

İncecik kesilmiş taze soğanı ve maydonuzu ekleyin. Tercihe göre acılı ya da acısız bir kaşık biber salçasını da koyun. Tuzunu karabiberini ekerek kaşıkla/elinizle iyice karıştırın ve avcunuzda köfte halinde sıkarak tabağa dizin.

Limon dilimleri ve maydonoz ile süsleyin. Dilerseniz marul yaprağında da sunum yapabilirsiniz.

Limon sıkılarak yenilir.

 

Afiyet olsun.

 

 



__________________
http://www.antoloji.com/siir/sair/sair.asp?sair=25656
Yukarı Dön Göster ECE A.G.'s Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: ECE A.G.
 
ECE A.G.
Alaylı
Alaylı
Simge

Kayıt Tarihi: 21-Mart-2006
Aktif Durum: Pasif
Gönderilenler: 146
Gönderen: 05-Aralık-2008 Saat 18:59 | Kayıtlı IP Alıntı ECE A.G.

Tavuklu Pilav

4-6 adet tavuk butu

2 adet  patates

2-3 adet havuç

1 adet soğan

3 bardak prinç

1 kaşık tereyağ ya da margarin

6-7 adet mantar

Rendelenmiş taze kaşar

Tuz, karabiber

Sos

1 kaşık kadar ketçep

2 kaşık yoğurt

1 kaşık galeta unu

2 kaşık tavuk suyu

Düdüklü tencerede tavuk butlarını soyulmuş ve dörde bölünmüş patatesleri, dörde bölünmüş soğanı ve temizlenmiş ikiye/üçe bölünmüş havuçları beraber haşlayınız.

Haşlanmış malzeme bir tepsiye çıkarılarak soğan hariç doğrudan pilav üstünde sunulabileceği gibi, fırında da tavuklara lezzet katılabilinir.

Fırına koyarken sosa bulanmış tavuk, patates, soğan ve havucun yanına üzerinde rendelenmiş kaşar olan mantarlar da tepsiye dizilir. 

Fırında 180 derecede 15 dakika pişirilir; 5 dakika ızgara açılır.

Pilavın yanında servise hazırdır.

3 pardak pirinci yıkayıp geniş tabanlı pilav tenceresine koyunuz. 4 bardak haşlanmış tavuğun suyuna iki bardak su katıp yağı ve tuzu ekleyiniz. Önce harlı sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar bekleyiniz. Altını kapatıp üzerine kağıt havlu sererek dinlenmeye bırakınız.

Karabiber ile servis yapınız.

 

Afiyet olsun

 

 



__________________
http://www.antoloji.com/siir/sair/sair.asp?sair=25656
Yukarı Dön Göster ECE A.G.'s Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: ECE A.G.
 
ECE A.G.
Alaylı
Alaylı
Simge

Kayıt Tarihi: 21-Mart-2006
Aktif Durum: Pasif
Gönderilenler: 146
Gönderen: 08-Aralık-2008 Saat 22:04 | Kayıtlı IP Alıntı ECE A.G.

Hamsili Tavanın hazırlanışı

Hamsili Pilav

 

2,5 kg Hamsi

3 su bardağı pirinç

¾ su bardağı zeytinyağı

2 soğan

25-30 beyaz kuru üzüm

Tuz, Şeker, Karabiber, Yenibahar

 

Hamsiyi kılçıklar ile beraber ayıklayın ve iyice yıkayın. Bir gece süzgeçte buzdolabında  bekletin. Tüm suyun süzülmesi çok çok önemli. Suyu kalırsa pilava akar veyemeğin tüm tadı bozulur.

Tencereye yağı ve küçük doğranmış soğanı koyun. Bir tatlı kaşığı kadar şeker ekleyin. Soğanlar ölünce pirinci ekleyin; biraz kavurun. 3 bardak suyunu ekleyin ve çekinceye kadar pişirin. Çekince yenibahar, beyaz kuru üzüm ve karabiberle karıştırın; soğumaya bırakın.

Orta boy tepsiyi hafif yağlayarak hamsileri dizmeye başlayın.. Tepsinin kenarlarına hamsileri yarı yarıya koyun; dışarı doğru yarısı sarksın.

Tepsi hazırlanınca tam ortasına pilavı boşaltın. Kenarlara doğru yaydıktan sonra; balıkları pilavın üstüne doğru kapayın. Orta kısımına da balıkları dizmeye devam edin.

Fırında 45 dk- 1 saat pişirin. Balıklar küçülecek ve hafif kızaracaktır. Tepsiyi fırından aldığınızda hamsili pilavınız servise hazırdır.

 

 

Afiyet olsun

 

 

 

 

 



__________________
http://www.antoloji.com/siir/sair/sair.asp?sair=25656
Yukarı Dön Göster ECE A.G.'s Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: ECE A.G.
 
ECE A.G.
Alaylı
Alaylı
Simge

Kayıt Tarihi: 21-Mart-2006
Aktif Durum: Pasif
Gönderilenler: 146
Gönderen: 09-Aralık-2008 Saat 19:17 | Kayıtlı IP Alıntı ECE A.G.

Pastırmalı Poğaça

 

Hamur

2 Yumurta

1,5 çay bardağı zeytinyağı

1 çay bardağı yoğurt

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Un

Haşhaş

 

İçi

6-7 dilim pastırma

1-2 sap maydanoz

Küçük domates

Tuz

 

 

1 Yumurta ve diğerinin beyazını,yağı, yoğurdu, kabartma tozunu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ekleyerek hamuru karın.

Zevkinize göre zeytinyağını sızma ya da hafif olması için riveria seçebilirsiniz. İsterseniz yarım bardağını ayçiçek yağı kullanınız.

Tüm hamur işlerinde mantıdan, çiğ böreğe, poğaçaya kadar hepsinde hamuru karmak için ekmek makinasının ön programlarını kullanabilirsiniz.

Hamur on dakika dinlendikten sonra avcunuzda hafif yassılaştırıp içine hazırladığınız içi koyunuz; ikiye katlayıp yarım ay şekli veriniz. İçine kavrulmuş kıyma, maydonozlu peynir koyabileceğiniz gibi yukarıdaki iç malzemelerini blenderdan geçirerek de  hazırlayabilirsiniz. Domates her ne kadar pastırmayı yumuşatıp lezzeti arttıracaksa da fazla sulandırmaması için mutlaka suyunu süzerek hamura yerleştiriniz.

Tepsiyi hafifi yağlayıp poğaçaları dizdikten sonra üstüne yumurta sarısını sürünüz. Seçiminize göre susam, çörek otu ya da haşhaş serpiniz.

180 derecede üstü kızarıncaya kadar pişiriniz.

 

Afiyet olsun.

 

 

 



__________________
http://www.antoloji.com/siir/sair/sair.asp?sair=25656
Yukarı Dön Göster ECE A.G.'s Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: ECE A.G.
 
ECE A.G.
Alaylı
Alaylı
Simge

Kayıt Tarihi: 21-Mart-2006
Aktif Durum: Pasif
Gönderilenler: 146
Gönderen: 09-Aralık-2008 Saat 20:40 | Kayıtlı IP Alıntı ECE A.G.

Fırında Brokolili Kuzu Budu

 

Kuzu Kol yada But

2 domates

1 soğan

5-6 sap brokoli

5-6 sap karnıbahar

5-10 adet mantar

1 adet yeşil biber

1 adet kırmızı biber

3-4 diş sarmısak

Tane karabiber

Tuz

 

Fırın torbasına eti koyunuz ve ağzını kapayınız. 200 derecelik fırında suyunu çekip hafif kızarıncaya kadar 1-1,5 saat pişiriniz.

Blendırdan geçirilmiş domatesler ve soğan, tane karabiberler, küçük doğranmış sarmısak, dikey olarak sekize kesilmiş kırmızı ve yeşil biber, dilimlenmiş mantar, brokoli ve karnıbahar sapları tepsiye yerleştirilir. Etin sızan suyu eklenir ve en üste et torbasından çıkarılarak yerleştirilir.

Üzeri aluminyum folyo ile kaplanır. ½ saat kadar sebzeler yumuşayıncaya kadar fırında piştikten sonra aluminyum kaldırılır. Etin sertleşmemesi için tuz son aşamada ekilir.

15 dakika daha fırında üstü kızartılır.

 

Afiyet olsun..

 



__________________
http://www.antoloji.com/siir/sair/sair.asp?sair=25656
Yukarı Dön Göster ECE A.G.'s Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: ECE A.G.
 
ECE A.G.
Alaylı
Alaylı
Simge

Kayıt Tarihi: 21-Mart-2006
Aktif Durum: Pasif
Gönderilenler: 146
Gönderen: 11-Aralık-2008 Saat 18:31 | Kayıtlı IP Alıntı ECE A.G.

İşkembe Çorbası

 

½ kg işkembe

1 kaşık un

1 kaşık tereyağ/margarin

1 limon

2 sarmısak

1 yumurta sarısı

Tuz

 

İşkembeyi haşlayınız ve istediğiniz boyutta küçük küçük kesiniz.

Yağ ile unu pembeleşmeden kavurunuz. İşkembenin suyunu içine dökünüz; tuz katarak birkaç taşım kaynatınız. Ardından işkembeyi de ekleyiniz.

Limon suyu (ya da sirke), yumurta sarısı ve ezilmiş sarmısağı bir parça çorbadan ekleyerek  karıştırınız. Ilıklaştırıp çorbaya katınız. Biraz daha kaynatınız.

Üzerine kırmızı biber dökerek servis yapınız.

Afiyet olsun.

 



__________________
http://www.antoloji.com/siir/sair/sair.asp?sair=25656
Yukarı Dön Göster ECE A.G.'s Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: ECE A.G.
 
ECE A.G.
Alaylı
Alaylı
Simge

Kayıt Tarihi: 21-Mart-2006
Aktif Durum: Pasif
Gönderilenler: 146
Gönderen: 15-Aralık-2008 Saat 20:27 | Kayıtlı IP Alıntı ECE A.G.

Kanyaklı Karides

 

½ kg kabuklu karides

1 yumurta sarısı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı kanyak

1 çay bardağı ketçap

1 tatlı kaşığı şeker

1 çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı karabiber

½ çay bardağı su

 

Önce yumurtayı iyice çırpınız, sonra tüm malzemeleri içine katınız. Ağız tadınıza göre malzemeleri arttırıp azaltabilirsiniz. Sosun bir kısmını ayırınız.

Geniş bir tencereye sosa buladığınız karidesleri ve sosu boşaltarak kısık ateşte pişiriniz. 15-20 dakika sonra kapağını açıp suyunu çektiriniz.

Servis yaparken küçük bir kapta ayırdığınız sosu ayrıca sununuz.

 

Afiyet olsun.

 

 



__________________
http://www.antoloji.com/siir/sair/sair.asp?sair=25656
Yukarı Dön Göster ECE A.G.'s Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: ECE A.G.
 

Sayfa Sonraki >>
  Yanıt YazYeni Konu Gönder
Yazıcı Sürümü Yazıcı Sürümü

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Powered by Web Wiz Forums version 7.92
Copyright ©2001-2004 Web Wiz Guide