Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
ÖZEL MUTFAĞIMIZ
 Özel Forum : ÖZEL MUTFAĞIMIZ
Konu Konu: EVİNİZİN MUTFAĞI Yanıt YazYeni Konu Gönder
Yazanlarda
Mesaj << Önceki Konu | Sonraki Konu >>
balsamico
Alaylı
Alaylı


Kayıt Tarihi: 05-Mayıs-2008
Aktif Durum: Pasif
Gönderilenler: 15
Gönderen: 10-Mayıs-2008 Saat 14:16 | Kayıtlı IP Alıntı balsamico

HERKEZE MERHABALAR SATIRLARIMA BAŞLAMADAN ÖNCE FAİRY ABLAMA TEŞEKKURLERI BORÇ BİLİR ONA SONSUZ TEŞEKURLERİMİ İLETİRİM SEN ÇOKKK İYİ Bİ KADINSIN FAİRY ABLA SAĞOL.

ÖNCELİKLE BEN 24 YAŞINDAYIM AŞCILIK İŞİNE COCUKLUGUMDA BAŞLADIM BENIM CANIM ANNEM VE CANIM BABAM`DA AŞCIDIR BENİM BEYNİMDE OLAN BİLGİLERİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTERİM EŞİNİZE SEVDİGİNİZE ARKADAŞLARINIZA DAVET ETTİGİNİZ ARKADAŞLARINIZA BENIM YEMEKLERIMI YAPARSANIZ EVİNİZDEN HİÇ GİTMEK İSTEMİYECEKLERDİR AMA MİSSAFİR SEVMİYORSANIZ BENİM YEMEKLERİME HİÇ GİRİŞMEYİN.

BANA BU BÖLÜMÜ AYIRDIGINIZ İCİN SİZE MİNNEDDARIM.

Yukarı Dön Göster balsamico's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: balsamico
 
balsamico
Alaylı
Alaylı


Kayıt Tarihi: 05-Mayıs-2008
Aktif Durum: Pasif
Gönderilenler: 15
Gönderen: 10-Mayıs-2008 Saat 18:05 | Kayıtlı IP Alıntı balsamico

       

 

 

                                    

 ****MEKSİKA TAVUK***

MALZEMELER:10GRAM TEREYAG 1 ADET TAVUK GÖGÜSÜ  2 DİLİM JANBON 2TANE BAYBY CORN 1ADET TAZE SOGAN TUZ KARABİBER SARIMSAK TOZU  ACI SOS

SOS MALZEMESI:1+1\2 ADET DOMATES 1TATLI KAŞIĞI SALCA 4\1KURU SOGANYARIM DİŞ SARIMSAK.

SOSUN YAPILIŞI:KURU SOGANI VE SARIMSAĞI  FARE DİŞİ KÜCÜKLÜGÜNDE DORUYORUZ TEREYAĞI KOYDUMUZ TAVADA  SOGAN VE SARIMSAK PEMBELEŞENE KADAR KAVURUYORUZ KAVRULAN SOGANIN İCİNE SALCAYI İLAVE EDİP Bİ TAŞIM KAVURUYORUZ İCİNE KÜCÜK KÜPLER HALİNDE DOGRADIGIMIZ DOMATESLERI EKLEYIP DOMATES ERİYENE KADAR PİŞİRİYORUZ

NOT:SOSUNUZ COK KOYU OLDUYSA 1LIKOR BARDAGI SU İLAVE EDEBILIRSINIZ

YAPILIŞI:TAVUKLAR JÜLYEN ŞEKİLDE KESILIR TEREYAGLI TAVAYA ALINIR. PİŞMENİN ORTASINDA İRİ VEREV DOGRANMIŞ TAZE SOGAN EKLENECEK.TAVUKLAR PİŞİNCE 2 TANE BABY CORN (BOYLAMASINA 2YE  KESİLMİŞ.  JANBON SERCE PARMAK BÜYUKLUGUNDE  ŞERİTLER HALİNDE 2YEMEKI KAŞIGI HAZIRLADIGIMIZ SOS SARIMSAK TOZU KARABİBER TUZ VE ACI SOS  İLEVA EDİP PİŞİRME İŞLEMİ TAMAMLANACAK.

PİYAZ İCİN MALZEMELER :MEKSİKA FASULYESİ 1 ADET TAZE SOGAN 1TUTAM PUL BİBER 1LIKOR BARDAGI ZEYTİNYAG

YAPILIŞI: 60GR MEKSİKA FASULYESİNİ SUDAN GECİRIP FARE DİŞİ KÜCÜKLÜĞÜNDE DOĞRADIGIMIZ TAZE SOĞANI MEKSİKA FASULYESİNE KATIN ZEYTİNYAGI PULBİBER İLAVE EDEREK KARIŞTIRIN.İSTEGE BAĞLI LİMON SUYU EKLEYE BİLİRSİNİZ.

YEMEGİN YANINDA:1+1\2 DİLİM TORTİLLA EKMEGİ CİPS BAHARATLI OLAMSI DAHA İYİDİR. JALEPENO BİBERİ

NOT:ACIYI SEVMEYENLER ACISIZDA YAPABİLİR BENCE ORJİNALİ NASILSA ÖYLE YAPIN ŞİMDİDEN AFİFET OLSUN

Yukarı Dön Göster balsamico's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: balsamico
 
balsamico
Alaylı
Alaylı


Kayıt Tarihi: 05-Mayıs-2008
Aktif Durum: Pasif
Gönderilenler: 15
Gönderen: 10-Mayıs-2008 Saat 18:12 | Kayıtlı IP Alıntı balsamico

ET TAVUK SEBZE MAKARNA SALATA BAŞLANGIC SOSLAR TAVA YEMEKLERİ DENİZ ÜRÜNLERİ HANGİ TURDEN İSTERSENİZ CEVAP OLARAK İLETE BİLİRSİNİZ O YEMEGE AGIRLIK VERELİM.

Yukarı Dön Göster balsamico's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: balsamico
 
balsamico
Alaylı
Alaylı


Kayıt Tarihi: 05-Mayıs-2008
Aktif Durum: Pasif
Gönderilenler: 15
Gönderen: 10-Mayıs-2008 Saat 18:46 | Kayıtlı IP Alıntı balsamico

                                       

                                     ***BROWNİE***

MALZEMELER:110 GR. TEREYAĞ 200GR. BİTTER KUVERTÜR ERİTİLMİŞ 4ADET YUMURTA 200GR. ŞEKER 1PAKET KABARTMA TOZU 4 YEMEK KAŞIĞI UN 1CAY BARDAĞI KREMA 100GR.CEVİZ 1\2YEMEK KAŞIGI KAKO 26SANTİM KALIP YAGLI KAGIT.

YAPILIŞI: CUKOLATAYI TEREYAGINDA ERİTİN. GENİŞ Bİ KABIN İCİNE YUMURTA ŞEKER KABARTMA TOZU KAKO CEVİZ KRMAYI EKLEYİP TÜM MALZEMELERI KARIŞTIRIN DAHA ÖNCEDEN HAZIRLADIGIMIZ CUKOLATAYI İLAVE EDİN BIRAZDA KARIŞTIRIN BU KARIŞIMI HAZIRLADIGIMIZ KALIBIN İCINE DÖKUN

NOT:KALIBIN İCİENE YAGLI KAGIDI YERLEŞTİRİN KALIBIN ETRAFINI YAGLAYIP YAGLI KAGITLA CEMBER ŞEKLINDE SSARIN.

NOT:180DERECE FIRINDA 22 YADA 25 DAKIKA PİŞİRIN 

PÜF NOKTASI: BROWNİNİZİ FIRINDAN CIKARDIKTAN HEMEN SONRA ALİMİNYUM FOLYOYLA SARIN 1SAAT BEKLETIN BROWNINIZ DAHA BAŞARILI OLACAKTIR

                                     *** AFİYET OLSUN***

Yukarı Dön Göster balsamico's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: balsamico
 
Serpil
enderunlu
enderunlu
Simge

Kayıt Tarihi: 17-Şubat-2005
Aktif Durum: Pasif
Gönderilenler: 930
Gönderen: 11-Mayıs-2008 Saat 14:30 | Kayıtlı IP Alıntı Serpil

 

Sevgili Berk Usta

Uzman bir aşçının aramızda olmasına çok sevindim.

Senden ricam makarna sosları.. En sık yaptığımız yemek makarna. Değişik soslarla yapmak istiyorum. Acaba bize yardımcı olabilir misin?

Bir kez deniz ürünlü makarna yemiştim. Onu hiç unutmuyorum. İçinde karides, midye filan vardı.

Meksika Tavuk tarifinde, tavuklar jülyen tarzında kesilecekmiş. Jülyen ne demek ?

Meksika tavuğuyla Browniyi mutlaka pişireceğim. Çok teşekkür ederim.

 



__________________
Kalbim görmesin
Gözyaşım duymasın
Ruhum sakınsın
Acı veren tutkularımdan
Yukarı Dön Göster Serpil's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: Serpil
 
balsamico
Alaylı
Alaylı


Kayıt Tarihi: 05-Mayıs-2008
Aktif Durum: Pasif
Gönderilenler: 15
Gönderen: 12-Mayıs-2008 Saat 15:00 | Kayıtlı IP Alıntı balsamico

 

 

 

Merhabalar serpıl hanım  yedıgınız makarna lungini veya fettucini ise tarıfı budur

denız masullerını istediginiz makarnayla karıştırabilirsiniz tortalini haric ben lunginiyle daha cok begenıyorum

DENİZ MASULLERI  LUNGİNİ:      1PORSYON

 

4adet Kabuk mıdye 5adet iç midye 3adet kalamar 1avuc karıdes 2tane surimi 50gr beyaz şarp 150gr krema 5gr tereyag tuz ben knorun lezzet tuzunu kullanıyorum karabiber sarımsak tozu.

 

Makarnanın haşlanışı:yeyebileceginiz kadar makarnayı kaynayan suyun içine bır tutam tuz 2 yemek kaşıgı kadar sıvı yag katın makarnanızı pişirin.

  

MAKARNANIZI 10DAKIKA KAYNATIN

 

YAPILIŞI:Tereyagını vog tavanın icine koyun kabuk midye ve kalamarı ilave edin biraz kavurduktan sonra karides kalamar  ve iç midyeyi atın  bunların hepsını guzelce kavurun tuz karabiber sarımsak tozunu şarabı  koyun şarap kendını cekınce kremayı katın daha onceden  pişirdiginiz  makarnayı yapmış oldugumuz karışımın içine nakledın güzelce harmanlayın  varsa elinizde rendelenmiş permasan peyniri ilave edın tadına doyamayacaksınız

                                          AFİYET OLSUN

Yukarı Dön Göster balsamico's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: balsamico
 
balsamico
Alaylı
Alaylı


Kayıt Tarihi: 05-Mayıs-2008
Aktif Durum: Pasif
Gönderilenler: 15
Gönderen: 12-Mayıs-2008 Saat 15:42 | Kayıtlı IP Alıntı balsamico

KREMALI MANTARLI PENNE:  1 PORSYON

 

MALZEMELERİ:100GR Matar 120GR krema 5GR tereyag  toz permasan  tuz karabiber sarımsak tozu .

 

YAPILIŞI:Mantarınızı terygında kavurun pembeleşince içine tuz karabıber sarımsak tozunu krema ileva edin.

 

  200GR Haşalnmış penne makarnanızı ve permasan peynırını ilave edin. Servise hazır

                                                      

                                                          AFİYET OLSUN

Yukarı Dön Göster balsamico's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: balsamico
 
yuna
Ulema
Ulema
Simge

Kayıt Tarihi: 21-Kasım-2004
Aktif Durum: Pasif
Gönderilenler: 1339
Gönderen: 12-Mayıs-2008 Saat 16:59 | Kayıtlı IP Alıntı yuna

 

Eve gidince hemen mantarlı makarnayı yapacağım. Penne ve lungini makarna çeşitleri nelerdir.. Bir zahmet açıklar mısın Ustacım



__________________
Yukarı Dön Göster yuna's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: yuna
 
balsamico
Alaylı
Alaylı


Kayıt Tarihi: 05-Mayıs-2008
Aktif Durum: Pasif
Gönderilenler: 15
Gönderen: 13-Mayıs-2008 Saat 17:50 | Kayıtlı IP Alıntı balsamico

 

 

Lunguni spagettıye benzer  spagettıden bırazdaha düz dür lazanya tarzında ama lazanyadan daha incedir. Julyen dograma sitili gögüsü yassı şekılde ince ince dogramaktır verev bişekil alacaksınız. Zaten yemegınızı yaparken mutlu iseniz şekil vermenize gerek yoktur o zaten kendi şeklini alır.  Unutmadan mutluluk sevgı ve özen yemgınıze iki misli lezzet ve görünüm katar yeterki yaptıgınız yemegi severek yapın.

Yukarı Dön Göster balsamico's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: balsamico
 
balsamico
Alaylı
Alaylı


Kayıt Tarihi: 05-Mayıs-2008
Aktif Durum: Pasif
Gönderilenler: 15
Gönderen: 13-Mayıs-2008 Saat 18:09 | Kayıtlı IP Alıntı balsamico

 

 

 

                                              YARINI BEKLEYİN!!!!!!!!

Yukarı Dön Göster balsamico's Özellikler Diğer Mesajlarını Ara: balsamico
 

Sayfa Sonraki >>
  Yanıt YazYeni Konu Gönder
Yazıcı Sürümü Yazıcı Sürümü

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Powered by Web Wiz Forums version 7.92
Copyright ©2001-2004 Web Wiz Guide